Първокласници от русенско училище  отпразнуваха края на учебната година в

...
Първокласници от русенско училище  отпразнуваха края на учебната година в
Коментари Харесай

Първокласници от русенско училище  отпразнуваха края на учебната година в ремонтирания физкултурен салон

Първокласници от русенско учебно заведение  отпразнуваха края на образователната година в ремонтирания физкултурен салон
В актуализирания състезателен салон на ОУ „ Иван Вазов “ – Русе първокласниците дружно със своите класни ръководители означиха завършването на образователната година. Тържеството стартира с водосвет от отец Светослав Георгиев за обновеното спортно пространство. Години наред децата от образователното заведение, което се намира в централната част на града не можеха да употребяват физкултурния салон поради неприятното положение.
Вместо да имат естествени занятия по физическо през студенти дни, те подскачаха и правеха извършения в класните стаи.
Над 425 хиляди лева за финансирането на плана за подсилване и рационализация на физкултурния салон в учебно заведение „ Иван Вазов “ – Русе, бяха утвърдени от Министерството на младежта и спорта. Местната администрация кандидатствали за финансиране по Наредбата за финансово подкрепяне на построяването и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска благосъстоятелност.
Последва социална поръчка за ремонта на физкултурния салон в учебното заведение и изборът на компания – реализатор.
Проектът предвиждаше да бъде построена система инжекционни водачи и нова стоманобетонна обрамчваща система, които да поемат товара от компрометираните носещи зидове. Беше направено подсилване на постройката, възобновяване на фасадите и слагане и на нови улуци и водосточни тръби. Във вътрешната част на салона бяха освежени стените, сменена на настилката. Монтирани бяха нови енергоспестяващи стъклопакети и нов баскетболен панер и мрежа за волейбол.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР